Menu
EUR
Grootste Snoek ooit gevangen

Grootste Snoek ooit gevangen

Door: Maarten Snoek Reacties: 1

De grootste snoek gevangen in Nederland is in 2017 gezet op 134cm. Vervolgens in 2019 is dit record verbroken naar 138cm. Maar de grootste snoek ooit gevangen, die is nog groter!

Het oude Nederlandse Record Snoek

Het record van 2017 is gezet op 15 maart door Nico Molens, en deze grote snoek is gevangen op een vliegvis hengel. Het record wat vervolgens 2 jaar is blijven staan in Nederland heeft wel de nodige ophef veroorzaakt. Het oude Nederlandse record stond namelijk op 137.5cm op naam van Ton Kurver. Zowel bekende als onbekende sportvissers waren het echter niet eens met het record van Ton. Er ontbrak namelijk bewijs en een meetlint foto met de vis om het te verifiëren. Om deze reden is uiteindelijk het oude record van eerder geschrapt, en is in 2017 het record officieel vast gesteld op 134cm.

 

De grootste Nederlandse snoek in 2017 gevangen Het oude record

Rechts is het oude, omstreden record. Links het nieuwe record gezet in 2017.

 

Het Nederlandse Record Snoek van 2019

De huidige grootste snoek ooit gevangen in Nederland en tevens bevestigd is maar liefst 138 cm lang en staat op naam van Siegfried Schon en is gevangen op 13 oktober 2019. Met deze record vis werd de oude discussie en het welles nietes spelletje van de Ton Kurver Snoek eindelijk afgesloten, en is er een nieuw absoluut record neer gezet. Deze Vlaamse roofvisser vist al sinds hij zijn rijbewijs heeft in Nederland. Hij zegt dat Nederland het mooiste visland op aarde is, in een gesprek met Beet Magazine

Nederlands Record Snoek gevangen in 2019

Natuurlijk is van de huidige grootste Nederlandse snoek ook een meetlint foto, de discussie van toen willen ze niet weer.

Nederlandse record snoek bewijs foto

 

Omstreden Wereld Record Snoek

Het wereld record snoek is heel lastig te vinden. Maar we hebben flink onderzoek gedaan naar de 'Northern pike' ofwel 'Esox Lucius' genoemd. De grootste muskie is genoteerd door het Guinness book of world Records op 161.29cm in 1949, echter is hier geen foto van. Ook benoemen ze dat het eigenlijk een Muskie was. Hoewel de twee erg op elkaar lijken, zijn er wel degelijk verschillen. En vang je ook sneller een grote muskie dan een grote snoek.

Omstreden Wereld Record Snoek uit Duitsland

Het volgende wat we moeten vermelden is dat de grootste snoek die je overal terug vind, gevangen door de Duitser Lothar Louis nooit echt gemeten is. Deze is enkel gewogen en kwam op maar liefst 25kg! Er gaan speculaties dat deze vis boven de 140cm zou zijn, echter niet gemeten betekend dat we hem niet kunnen mee tellen. We hebben natuurlijk wel een prachtige oude foto gevonden. Belangrijk om te weten. Volgens het International Game Fish Association, of IGFA in het kort. De partij die alle wereld record vissen bij houdt, is dit het officiële wereld record.

 

Amerikaanse Snoek van 177cm?!

In Amerika is ook een 'Northern Pike' gevangen van bizarre proporties. De visserij ging niet om lengte of gewicht in deze tijd bij de man die hem gevangen heeft. Maar om voedsel voor zijn gezin. Helaas is ook deze meting niet officieel. Wel hebben we een fantastisch krantenknipsel gevonden waar je de bizar lange snoek kunt zien.

 

Dit is het wereld record snoek

Belangrijk om te vermelden is dat we het wereld record enkel afleiden van de publieke data en lengtes. Indien de lengte niet bekend is van een snoek, hebben we deze niet mee geteld. Dit alles om zo eerlijk mogelijk het wereld record snoek te kunnen vermelden.

Van alle vermeldingen die we zijn tegengekomen met vermoedelijke lengtes, gaat er een andere Duitse visser vandoor met officieel gemeten langste snoek ooit gevangen. De snoek is gevangen in 1983. door de visser Arno Wilhelm op 145cm! In de tijd in Duitsland gingen gevangen vissen helaas mee naar huis. De foto van deze monster snoek zie je hier onder. Het gewicht van deze snoek is niet officieel gewogen, echter gaan er geruchten dat deze snoek richting de 30kg ging!

Wereld Record Snoek anno 2023

 

Wat vind jij? Moet er een officieel lengte - wereld record komen? Of moet het op gewicht blijven? 


Reacties (1)

gravatar
nico drent
Geplaatst op 2024-03-28 21:51:19
Op lengte natuurlijk daar dezelfde snoek in de herfst minder weegt dan in de vroege lente.
gravatar
Jeremy
Geplaatst op 2023-01-17 12:26:32
Ik vind eigenlijk dat ze beide apart moeten doen. Een voor het wereldrecord langste snoek en een voor het wereldrecord zwaarste snoek.

Recente artikelen

01-01-2023
Grootste Snoek ooit gevangen
1 Reactie

Tags

Nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen, leuke video's & hengelsport nieuwtjes
Pay in 3 PayConiq GooglePay Trustly
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »