Tiger Fish is een mix ontwikkeld door het Sonubaits team. Het is een mix van Tiger Nuts, pellets en vismeel vermalen tot een groundbait voor karper.
Het is een zoet ruikende mix die tot stand kwam na diverse discussies en observaties van karpervissers, die allemaal overtuigd waren van Tiger Nuts en hun effectiviteit.
Wanneer de Tijgernoten worden geplet, komen de natuurlijke suikers en oliën vrij die de mix kleverig maken wanneer deze met water wordt gemengd. Hierdoor ontstaat de perfecte kleverige mix voor de Method feeder of om extra deeltjes mee te nemen en in te ballen. Het creëert ook een geweldige marge mix wanneer het los gecupt wordt, waardoor een fijn tapijt ontstaat van geplette pellets en vismeel samen met kleine deeltjes geplette tigernoten die de vis echt aan het rooien krijgt.
Tiger Fish groundbait maakt deel uit van een groter assortiment met onder meer voederpellets en liquid flavour die allemaal op zichzelf of in combinatie met ander aas kunnen worden gebruikt.
Michael Buckwalder (Irish International) zegt: "Deze kleverige nootachtige visachtige mix is echt effectief in een aantal verschillende situaties. Even geschikt voor het vissen langs de kant op karper op commerciële visserijen of op de methode in dieper water, en ook op de feeder in Ierland op natuurlijke locaties vissen met gehakte worm voor zakken skimmers en voorn, het is echt een echte all round mix".
Mengrichtlijnen
Tiger Fish is eenvoudig te mengen. Leeg de 2kg zak met groundbait in een ronde mengemmer, voeg 1 1/2 liter water toe aan het groundbait en meng grondig, laat het vervolgens 30 minuten rusten, gedurende deze tijd zal het water in het groundbait worden opgenomen. Dan voor het beste resultaat; om eventuele klonten te verwijderen en een gelijkmatige consistentie te creëren, haal het grondaas door een zeef en het is klaar voor gebruik.
Tijdens het vissen kunnen zon en wind het groundbait een beetje uitdrogen, om dit tegen te gaan kun je het gemengde groundbait bedekken met een vochtige handdoek of als het toch uitdroogt gewoon een beetje meer water toevoegen en opnieuw mengen.